TRANZITI PLANETA KROZ 1. POLJE I UTICAJ NA ZDRAVLJE

Otvori novu diskusiju   Odgovori na temu    Radio Svastara & Astrosvastara Forum Indeks :: ASTROMEDICINA
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
stela
Senior Clan
Senior Clan

Član od: 05 Mar 2006
Komentari: 125

KomentarUpisano: Thu Jun 15, 2006 1:32 pm    Naslov komentara: TRANZITI PLANETA KROZ 1. POLJE I UTICAJ NA ZDRAVLJE Citiraj ovaj komentar

Ko ce da pocne? Da ne kukam ja opet o Saturnu kroz 1. polje Crying or Very sad , mozemo malo i o Marsovom tranzitu kroz 1. polje. Je li istina da donosi opekotine, povrede, visoku temperaturu?
Koja su vasa iskustva sa tranzitom planeta kroz 1.?
Na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
kaculina
Veteran Clan
Veteran Clan

Član od: 22 Feb 2006
Komentari: 173
Mjesto: Montenegro

KomentarUpisano: Thu Jun 15, 2006 3:34 pm    Naslov komentara: Re: TRANZITI PLANETA KROZ 1. POLJE I UTICAJ NA ZDRAVLJE Citiraj ovaj komentar

stela (citat):
Koja su vasa iskustva sa tranzitom planeta kroz 1.?

Kada mi je Uran (natalno suvladar 12.polja) tranzitirao 1.polje - pocela sam se zanimati za astrologiju! Ujedno, dobro me "prodrmao" i "probudio" iz dugogodisnjeg "sna" i povlacenja (Asc Riba) i pocela sam se baviti rjesavanjem problema od zivotne vaznosti.

Kada mi je Jupiter (natalno vladar 10.polja i suvladar 1.polja) tranzitirao 1.polje (daleke 1998.godine), zaposlila sam se!

Obzirom da je naslov topic-a: "...uticaj na zdravlje" - nijesam primjetila promjene sa tranzitom sporih planeta kroz 1.polje. dontknow

Imala sam operaciju zuba 01.06.2006.god. ali tog dana je tranzitni Mars bio na vrhu mog 6.polja (u kom su se nasli i Saturn i Mjesec).
Vjerovatno zato sto Saturn tranzitira 6.polje - cesto u posljednje vrijeme cujem: "Vauuu kako si smrsala!" Shocked

Tacno je da 1.polje (ili Asc) oznacava nas same, nas izgled, licnost, prvi potez - reakciju na nesto, samo tijelo... ali ako zelimo govoriti o zdravlju, smatram da ne mozemo strogo posmatrati tranzit planeta kroz 1.polje i iskljuciti 6.polje (polje zdravlja). study
stela
Senior Clan
Senior Clan

KomentarUpisano: Thu Jun 15, 2006 4:58 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Tacno, slazem se za 6. polje, ali mislim da je i 1. vazno pogotovo ako ga tranzitira vladar 6. 8. ili 12. Sta mislis? Poslacu ti nesto na privatne poruke pa pogledaj - ne znam je li prikladno za forum.
Na vrh
stela
Senior Clan
Senior Clan

KomentarUpisano: Sat Jun 17, 2006 2:46 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Kaculina, ja vec nekoliko dana pokusavam da ti posaljem nesto na privatne poruke, ali ne ide! Sve sto otkucam stoji u pretincu "poruke u izlazu", ne mogu nikako da posaljem. Nadam se da ce administrator da vidi ovo pa da nekako rijesimo problem. Razz
Na vrh
AstroSvastara
Administrator
Administrator

Član od: 24 Jul 2005
Komentari: 885
Mjesto: Beograd

KomentarUpisano: Sat Jun 17, 2006 10:16 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Stela, poruka stoji u tom "pretincu" sve dok onaj kome je poslata ne otvori. Kaculina mozda ne gleda redovno poruke (ili joj mozda ne iskace obavestenje ukoliko ima ukljucen neki firewall kao sto je kod mene slucaj na primer...)

Sto se tice tranzita Marsa kroz 1. polje - visak energije, agresivnost i ubrzanost. Zavisno gde ti je MArs u natalnom horoskopu, u kom znaku - pogledaj sta ce on da pokrene. Ukoliko ti je Mars ugrozen - onda tranzitni Mars moze da pokrene tu problematiku.
Ipak, tranzit kroz 1. polje moze da donese i dobre stvari kao sto su fizicka aktivnost, otpocinanje nekih projekata (ali bukvalno - stvari koje mi pravimo i proizvodimo).
Tacno je da Mars donosi opasnost od povreda (posekotine, opekotine, prelomi) ali samo ukoliko ti natalne planete nagovestavaju vec tako nesto.
U mom slucaju, kada mi Mars tranzitira 1. polje - postanem blagoreceno LUDA. Posvadjam se sa svima redom, jako sam nervozna i obavezno uletim neke vece radove. Ako nista - a ono bar premetacina po kuci.
A kako se to kod mene vidi: MArs mi je u natalnom na vrhu 4. polja - pa svu svoju energiju (tj. visak energije) ja trosim po kuci (jedna sam od onih ludaka koji kada ne znaju sta ce sa sobom - peru prozore, premestaju namestaj, cak sam i rusila otvarala vrata, pregradjivala.....)
Drugo, nervozna sam tada jer u mom slucaju tranzit neke planete kroz 1. polje podrazumeva da je pre toga "pregazila" preko 3 planete u 12. pa jos 2 u 1. - dakle - ja jako osecam svaki tranzit preko 1. polja.

Jupiter kad mi je prelazio - iako sam mrsavica - nagojila sam se ali i otpocela neke "projekte" koji su za sad uspesni....

Da ne sirim pricu o sebi - samo sam ti dala primer kako se posmatra tranzit neke planete. Moras uzeti u obzir kakva je situacija u natalnom i sta on nagovestava...

stela
Senior Clan
Senior Clan

KomentarUpisano: Sun Jun 18, 2006 4:54 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

[color=indigo]Astrosvastara citat: "Poruka stoji u tom "pretincu" sve dok onaj kome je poslata ne otvori."
E sad mi je jasno... hvala! Razz

stela: komentar modifikovan dana: Sun Oct 19, 2008 2:44 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh
kaculina
Veteran Clan
Veteran Clan

Član od: 22 Feb 2006
Komentari: 173
Mjesto: Montenegro

KomentarUpisano: Mon Jun 19, 2006 3:29 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

stela (citat):
Kaculina, ja vec nekoliko dana pokusavam da ti posaljem nesto na privatne poruke, ali ne ide! Razz

Draga Stela,

Procitala sam tvoju poruku i provjerila "private message", ali u Inbox-u nema nista. Bas mi je zao, ali ocigledno je AstroSvastara u pravu: "Kaculina ima ukljucen neki firewall" Crying or Very sad
Obzirom da nemam PC kuci, jedino se logujem na ovaj sajt kad nadjem vremena u toku "radnog" Wink dana, a firma u kojoj radim je dobro obezbijedjena od tzv. upada u mrezu! Twisted Evil
Mocni firefall ne dozvoljava pristup mnogim sajtovima hiding, ne mogu da ucestvujem ni na chat-u crybaby (zabranjen je pristup s servera na "java chat" i sl.)

Dakle, sve sto mi zelis reci, moras javno! dontknow
sani
Junior Clan
Junior Clan

Član od: 09 Feb 2006
Komentari: 26

KomentarUpisano: Tue Jun 20, 2006 7:44 am    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Mars mi tranzitira 1. polje, a u natalu mi je vladar 10. polja. Bas ovih dana sasvim iznenada cu da promenim posao, tranzitni Mars konjunkcija Uran. Mada ne znam kako da tumacim uticaj na sve ovo polozaj natalnog Marsa u 12. polju u Raku. Da li mogu da objasnim kao neki tajni neprijatelji na poslu Rolling Eyes Da li neko moze malo da mi pomogne Laughing
http://www.astrosvastara.com/natalnekarte/02/karta-ss.gif
Na vrh
stela
Senior Clan
Senior Clan

KomentarUpisano: Tue Jun 20, 2006 11:52 am    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

[color=indigo]Pa sani kod tebe je situacija vrlo slicna mojoj, samo sto kod mene nema planeta u 1. polju. I

stela: komentar modifikovan dana: Sun Oct 19, 2008 2:44 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh
stela
Senior Clan
Senior Clan

KomentarUpisano: Tue Jun 20, 2006 2:20 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Kaculina citat: "Sve sto mi zelis reci moras javno!" laughing1

E bas sam se nasmijala! Tj. samoj sebi sam bila smijesna - k'o da radim za CIA ili KGB! laughing4 laughing5 laughing5
Ma nije u pitanju nista "tajno", nego nesto sam htjela da pitam ali sam se plasila da nije neprimjereno za astro diskusije. Provjericu sa administratorom pa cu se javiti.
Na vrh
Mirjam
Kadet Clan
Kadet Clan

Član od: 16 Jun 2006
Komentari: 14
Mjesto: Beograd

KomentarUpisano: Wed Jun 21, 2006 12:00 am    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Primate li i mene u diskusiju posto mi je tranzitni Saturn trenutno tacno na ascedentu/vladar mog 6-tog poslja/ i Mars i to sve u kvadratu sa
natalnim Marsom i Neptunom. Zadnjih dana sam dobila par poslovnih
ponuda i neke su vezane za inostranstvo. A ja neodlucna ne znam
sta bih! Isto sam procitala da je Saturn na ascedentu dobar za dijetu,
kod mene je sve kontra, ja se gojim i nikako da smrsam iako drzim
dijetu. Sta je to?
Pozdrav svima

http://www.astrosvastara.com/natalnekarte/02/mirjam.gif
Lunca
Junior Clan
Junior Clan

Član od: 01 Feb 2006
Komentari: 26

KomentarUpisano: Tue Jul 04, 2006 8:52 am    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Mirjam (citat):
Isto sam procitala da je Saturn na ascedentu dobar za dijetu,
kod mene je sve kontra, ja se gojim i nikako da smrsam iako drzim
dijetu. Sta je to?
http://www.astrosvastara.com/natalnekarte/02/mirjam.gif

Saturn na ASC mršavljenje inače u več primerima, ali treba je gledat i tranzit jupitra, koji vpliva nasprotno?
Na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
ssizzika
Veteran Clan
Veteran Clan

Član od: 21 Oct 2006
Komentari: 285

KomentarUpisano: Fri Oct 27, 2006 11:12 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

tranzitni kroz 6. mi je doneo svasta, ne samo mrsavljenje, vec probleme s gutanjem, anoreksiju, probleme s kostima i misicima i uzasne bolove
i to jos uvek traje...plus su mi neptuni u kvadratu, urani u opoziciji , plutoni u kvadratu na srecu prosli, sad cekam opoziciju saturn-saturn, ali bice pri kraju 6. polja pa se nadam da me nece zakaciti mnogo odn. da mi to nije smrtni cas...Sad
Pokaži ranije komentare:   
Otvori novu diskusiju   Odgovori na temu    Radio Svastara & Astrosvastara Forum Indeks :: ASTROMEDICINA Vremenska zona: CET (Evropa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete ostavljati nove komentare u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
Ne možete prepraviti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite komentare u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma