Schah-mat za Saturn
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Otvori novu diskusiju   Odgovori na temu    Radio Svastara & Astrosvastara Forum Indeks :: ASTROMEDICINA
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Yzse
Veteran Clan
Veteran Clan

Član od: 20 May 2006
Komentari: 245

KomentarUpisano: Wed May 24, 2006 7:16 pm    Naslov komentara: Schah-mat za Saturn Citiraj ovaj komentar

Imam veliki problem i stvarno mi je hitno, pa ako je iko sa foruma zainteresovan da mi pomogne imao bi moju vecitu zahvalnost. Drugo sta ne mogu da pruzim.

I izvinjavam se svima ako se nalupetam sto se astrologije tice, jer sam amater.

Ozbiljno sam se razbolela jos pocetkom devedesetih (taman kad mi je Jupiter usao u prvu kucu) i to od sistemskog eritemskog lupusa (autoimunogene bolestine) koji stvara antitela (u krvi i kostanoj srzi) i tako maltretira telo da svoje organe ne prepoznaje kao svoje nego da ih napada i unistava. Prvi za napad su bubrezi, a zatim mozak.
Agonija je trajala dve godine, a po postavljanju "prave" dijagnoze pocela sam da pijem saku lekova dnevno, najvise steroida (vestacki hormoni nadbubrezne zlezde). I to je trajalo dve i po godine. Za to vreme lekovi su mi upropastili jetru, kozu i sve redom sto su stigli. Ne treba da opisujem da sam se potpuno izdeformisala (kao seoska strina) i da mi je lice (a posebno nos) izgledalo tragi-komicno.
No...
U avgustu '97 odlazim kod iscelitelja (bioenergeticara) - progresirani ascedent prelazi preko Merkura, a pre toga i Urana i mesec dana kasnije sticem poverenje u njega i bacam sve lekove (iako mi je lekar rekao da sam kompletno poludela i da cu da umrem). U oktobru '97 krv mi je potpuno cista, svi unutrasnji organi u savrsenom stanju, a sa koze su potpuno nestali "lupus" efekti. E, ali zamalo...

Ovde samo da se vratim u najdalju proslost. Mars u 8.(Bik) cim sam napunila 3 god. odmah su mi izvadili sve krajnike inace bih umrla od gnojavih angina (sto mi je u telo uspesno ubacilo streptokoke koje su 20 god. kasnije pocele da izvode reumu).
A taj isti Mars u 8. opozicija Mesec u 2. doneo mi je oziljak na desnoj strani donjeg stomaka, cim je Saturn usao u moje 12. polje (Devica) sa nekih 5. god. starosti. U pitanju su bili minuti, jer mi je puklo slepo crevo. Opet, Merkur konjunkcija Uran u 1., Uran na 22. stepenu, moja baba je umrla u sred operacije slepog creva imala je tek dvadesetak godina, a prababa je do kraja svog zivota tvrdila da su joj lekari ubili cerku.

Konacno, dalje...
Pocetkom 1998. ostala sam trudna i na zgrazavanje lekara i dalje odbijala lekove vezane za lupus, jer, lupusa, logicno nije ni bilo u mojoj krvi.
U zimu 2000. taman kad su ubili Arkana, razbolela sam se, kao i cela Srbija od onog cuvenog "kosmickog" gripa. Valjda je on ubacio nesto u moje telo, jer sam mesecima bila ekstremno umorna i slabog imuniteta (tranzitni Saturn u 8., ulazi i Jupiter). U julu/avgustu 2000. oticu mi ruke, svaki dan deformise se popodne po jedan prst. Prvo levi kaziprst, pa srednji levi, a onda na isto desnoj saci. Kasnije i domali prsti. (konjunkcija Saturn i Jupiter u 8.kuci). Posle toga sve krece nizbrdo.
Od juna 2002. prestajem da radim jer pocinju problemi sa srcem i strahovima. Jedno jutro pred firmom gde radim nalazim krvav spric, narkomanski nocni suvenir. Mada mi gledanje krvi nikada u zivotu nije bio problem, cak sam i morbidna i talentovana za price o patologiji, smrti itd..., ipak mi je par sati kasnije pozlilo i pozvala sam majku da dodje jer nisam smela sama ni da se prevezem kolima do kuce. Skoro dve godine nisam napustala prvo stan, a onda i kraj u kome zivim. Toliko mi je trebalo da udjem i u javni prevoz.
Zivela sam prakticno u zatvoru. (Tranzitni Saturn na natalnom, kvadrat Asc, Pluton i Sunce.)

Tih par godina moj iscelitelj je radio sve sto je mogao da me izvuce, ali ama bas nista nije funkcionisalo.
Zato sam pocela lecenje homeopatijom.
Znaci, deformisane sake, malo i stopala, tahikardije i aritmije, hronicni umor i... lupus koji se ponovo aktivirao.
Elem, za tri godine koliko se petljam sa homeopatijom, ta lekarka je izlecila stotine ljudi, ali mene ne. Ono sto je majstorski sredila je reuma i to za 20 dana. Prvo preparatom za streptokoke, a onda preparatom za samu reumu. I srce (Koksaki preparatom).
No, kako je Jupiter ponovo usao u Vagu (1.kuca) umesto dobrobitnih promena doneo mi je haos sa besikom i bubrezima. Kraj decembra 2004. povracam celu noc, skace mi temp., hitna pomoc konstatuje da mi je pukla cista na jajniku i da sama odem (?!) u GAK... i odlaze. Privatni ginekolog dolazi u kucu, kapira da to nema veze sa cistom, sto je posle utvrdio i ultrazvuk i odredjuje terapiju longacefom, rezultati nam saoptavaju par dana kasnije da sam imala koncentraciju od 10 miliona esarihije koli. (To je inace redovna bakterija u crevima, koja pod raznoraznim razlozima, a najvise zbog pada imuniteta prelazi u patogeni oblik i trpa se u besiku, bubrege i zenske organe, jer joj je tu zgodno da se prebacuje preko limfe).
Grozan pad imuniteta, problemi sa svim mogucim organima zbog jakog antibiotika, stravicna koncentracija lupus (antinuklearnih i antiDNK) antitela. Infekcije esarihijom koje se ponavljaju non-stop, pojava jos nekih "urinarnih" bakterija (taman ocistim jedne, ono stignu nove). (Saturn kvadrat Uran konj.Merkur)
1.avgust 2005 (Saturn tacna opozicija nat. Jupiter) uzimam Norfloksacin antibiotik (sve po antibiogramu) i za pola sata potpuno gubim vid. Tako corava pocinjem da se gusim i oticem na sve strane. Do uvece su mi svi kapilari u beonjacama popucali i izudarala me je temperatura. U hitnoj pomoci su se naravno ganuli, nisu hteli ni da dodju, samo su se cudili (?) sto mi niko nikada nije rekao da sa lupusom ne smem da pijem penicilinske i sulfo-preparate.
Iscelitelj ponovo pokusava, sredjuje jaku upalu bubrega, ali ponovo...
I cela jesen, cela zima, grozno poplavljeno prolece i naglo leto kuburim i kuburim sa tim izludjujucim infekcijama bubrega i besike. (Kvadratura Saturna i Marsa u 8.kuci, retrogradni Mars u 8.kuci, Sat. kvadratura sa Mesecom, Jupiter na Mesecu.)
Na ultrazvuku nema nikakvog kamenja.

Pokusala sam i da igram sah sa Saturnom.
Posto on (u Raku) zadrzava tecnost u kesastim organima (zeludac, besika), a kvadrira mi nad
Mesecom (nalivam se vodom) i Marsom (uzimam djumbir da "aktiviram" metabolicke vatre i ocistim besiku). Dobar potez... ali ni on nije glup. Pre dve nedelje razvalio mi je zeludac, pojela sam beli luk i odmah je izreagovao arsenikom (povracanje i temp.)
Probala sam i terapiju ukrstenim antibioticima, ali dzabe.

Sa druge strane, moje izdeformisane sake malo, ali samo malo su se smanjile, a zato sam zauzvrat dobila upalu krvnih sudova u prstima (koji su ljubicasto crni i pocinu da mi se otvaraju ranice). Pocinje da me hvata panika od gangrene.
Sve redom se slazu da nikako ne smem na hladno (a kako da dovdem dete iz skole kada je zimi bilo -17 C?), a Sunce je za mene smrt zbog lupusa. Kako i gde? Da sedim u epruveti, u laboratorijskim uslovima?

Najgore je (dok mi Jupiter u 2. kuci pa naleze na Mesec i Veneru) sto para nemam, ali NEMAM. To sto mi sitno i stigne, umesto na dete bacam na kojekakve apotekarske neophodnosti.

Uzas i groza.
Ali me zato zanima, kad vec imam kvadraturu Saturna sa (konj.)Asc, Plutonom i Suncem, a "kvadrat je najizazovniji aspekt" sta da radim da zamenim te uzasne energije i da konacno pocne da mi se desava i nesto lepo i konstruktivno.

Zanimljiva mi je bila prica sa foruma o svekrvi i crnoj magiji. Nebrojene vidovite Perse su rekle mojoj (ocajnoj) majci da svekrva placa mnogo mocnu ciganku (Pluton) da me ubije. Inace, brak, kao i nasa veza pre toga, bio je pakao. Ponasao se kao nekrsten i kada sam konacno odlucila da ga otkacim, plakao je i kukao. Fizicki smo se razdvojili na dan cuvenog pomracenja Sunca '99, ali razveli formalno tek krajem 2000. Brak je trajao oko 1,5 god koliko i stepeni Urana od Merkura.
Nikada, ali bas nikada nisam bila ni nepristojna niti bezobrazna prema bivsoj svekrvi. (Starije zene me nikako ne vole, jer ne dozvoljavam da mi skacu po mozgu, ali sam prema svima njima uvek izuzetno ljubazna i na distanci. Medjutim, iz nekog razloga me ne trpe.)
Sa svih strana, cak i u snovima (koje ceo zivot sanjam i uvek su prorocki kada nesto treba da se desi) stizale su mi informacije u vezi nje, iako je ni dan danas ne mrzim.
Meni je bukvalno od 2000. zivot blokiran. Svaki posao koji sam radila propao je ili su pokusali da me zeznu za isplatu honorara, sefovi su mi uvek bili teski i (po meni glupi, nikada nisu videli potencijale za sirenje posla i bolju zaradu i zato su i sami propadali) sve moje ideje koje su tek kasnije koristili drugi pokazale su se mega uspesne, ali meni je tada prilika vec bila propustena.
Novca nemam, sudim se sa bivsim muzem oko novca koji je zakidao za izdrzavanje deteta, ali to traje besomucno i beskonacno. Sa svih strana samo se pojavljuju troskovi, a prihoda niotkuda. Dve godine sam sama pravila cudan namestaj (police i ogledala) ali to se prodaje sporo, iako su ljudi opcinjeni kada vide te komade. Imam zavrsen rudarski fakultet (Saturn konj. Juzni cvor u Raku), ali sa akademskom karijerom sam se oprostila zbog trudnoce i kada su na faksu pokusali da me predju za novac.

Imam li ikakve sanse za karijeru ako je Sat konj. Juz.cvor na vrhu 10. kuce u Raku? Znam da bih bila ekstremno uspesna kao grobar, rudar, patolog ili klovn (i to su naravno zanimanja za koje imam prirodnih sklonosti, ali ipak ne bih). Radila sam i u nezavisnoj producentskoj kuci kao reditelj i scenarista i to je posao koji me vuce, a negde sam pronasla da sa inkonjunkcijom Neptuna i Jupitera sa Saturnom imam dara za filmsku ili TV industriju, ali ovde kako vidim inkonjunkcija je vrlo nepopularan aspekt.

U svakom slucaju, da se vratim na temu, sto god da pokusam propada, zbog mog zdravlja ili neimanja para.
Bivsi svekar je umro kada je poceo moj pakao sa besikom, i tada mi je receno da je svekrva stavila neke moje stvari u njegov sanduk i da samo sto nisam umrla 3-6 meseci posle njegove smrti. Ali, posto sam, kao prezivela taj period, uspela sam i zivecu i dalje... Ali i svekrva je umrla u novembru, a moj zivot i dalje stoji, ne stoji nego se urusava. Nit sam ziva, nit da umrem.

Najteze od svega mi je sto je moja cerka vec naucila da cesto nemam da joj kupim ni cokoladnu bananicu, a najvise me bedaci sto ona sama planira kako sto pre da zavrsi skolu i pocne da me izdrzava. Zelim da ona ima svoj zivot, nezavisan od mog i da joj nikada ne budem opterecenje ni teret. Ona inace ima Mesec u 12. kuci u Ribama i to u kvadratu sa Plutonom iz 8. u Strelcu. Imamo predivan i neobican odnos (bar za sada), ali da li je to znak smrti majke u detinjstvu ili sam taj aspekt vec pregurala?

Nije mi bitno da li iko moze da mi kaze nesto sto je strasno, za mene ne postoji nista strasnije od neizvesnosti. Volela bih samo da znam na cemu sam konkretno i sta ce dalje da se desava. A ako cu vec da zivim jos neko vreme kako da izaktiviram aspekte da "ferceraju" na zdravlje i na neku zaradu?
Bilo kakav konstruktivan komentar bio bi mi olaksanje.

Ovo su vrhovi kuca posto toga na karti nema.

1 - 1Lib33
2 - 26Lib58
3 - 27Sco25
4 - 1Cap52
5 - 6Aqu13
6 - 6Pis25
7 - 1Ari33
8 - 26Ari58
9 - 27Tau25
10 - 1Can52
11 - 6Leo13
12 - 6Vir25
Na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Yzse
Veteran Clan
Veteran Clan

KomentarUpisano: Wed May 24, 2006 7:18 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Izvinjavam se.... Evo i karte:

http://www.astrosvastara.com/natalnekarte/02/jzse.gif
Na vrh
Solaris
Junior Clan
Junior Clan

Član od: 22 Feb 2006
Komentari: 29

KomentarUpisano: Wed May 24, 2006 11:00 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Draga Yzse, vrlo je tesko na ovakve probleme dati pravi komentar. A narocito kad se vidi tvoja karta, koju, da sam videla a da ne znam pricu, ja bih rekla ova osoba ima snage za 5 osoba! Tvoja krcata 1. kuca, pa jos Pluton 0 Sunce u trigonu sa Jupiterom, ja bih rekla da ti imas izvanrednu moc regeneracije. Uran 0 Merkur ukazuju na izvrsne intelektualne sposobnosti, i Saturn u MC tvoje ambicije. Ali ne mogu da se otmem utisku da je sva ta snaga bas zato sto je toliko jaka, kao da je karmicki 'upregnuta' i po svaku cenu obuzdana. Saturn ti je najprominentnija planeta, ti ucis bitne lekcije u ovom zivotu. Imas i konfiguraciju takozvani "Bumerang" i to se sastoji od sekstila izmedju Neptuna i Jupitera, a obe planete imaju inkonjukciju sa Saturnom koji opet prima opoziciju od Severnog cvora (i u konjukciji je sa juznim cvorom). Sta to znaci, to znaci da sta god da pokusas Saturn ti to vraca kao bumerang, kao da zeli da te nauci necemu. Ti tezis karijeri, i imas sposobnosti ali severni cvor ti je u 4. polju, i Saturn te kao Bumerang vraca u KUCU. Mozda treba nesto da radis u svojoj kuci? Da se relaksiras, opustis, mozda da pises nesto? Cak i to u vezi tvoje materijalne strane mi je cudno. Imas Saturn 120 Mesec u 2. kuci, a Mesec je jos i dispozitor Saturna, znaci tu bi protok energije trebalo da je pozitivan...
Zao mi je sto ne mogu nista konstruktivno da kazem. Trebalo bi prouciti i tvoj progresivni horoskop i direkcije solarnog luka pa da se vidi kako da pronadjes malo konkretniji izlaz... jer mislim da snage imas.
Na vrh
Solaris
Junior Clan
Junior Clan

KomentarUpisano: Thu May 25, 2006 2:24 am    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Evo sad gledam malo tvoj progresivni horoskop i direkcije solarnog luka bas sad za ovaj period (oko 25. maja).
Po direkciji solarnog luka Saturn ti pravi trigon sa progresivnim Neptunom, u pitanju su 3 i 11 polje i opet mi pada na pamet da mozes nesto da radis sto ima veze sa komunikacijom, ovaj aspekt ti omogucava konkretno uoblicavanje/ostvarenje nekih ideja i zelja.
Progresivni Pluton je u konjukciji sa natalnim Suncem i to bi moglo malo da te ojaca, da te malo regenerise. Taj isti pluton je u trigonu i sa progresivnim severnim cvorom koji ti aktivira 5. kucu, dakle opet kreativnost, ali i stvari (pozitivne) vezano za dete.
I progresivni Uran ti je u egzaktnoj konjukciji sa natalnim Merkurom, jos vise pojacavajuci tvoje mentalne aktivnosti, odlicna ti je koncentracija u ovom periodu... Takodje progresivna Venera je u 3. polju (opet komunikacija) i u sekstilu je sa natalnim Merkurom.
Progresivni Mesec ti je na 11 jarca, u fazi prve cetvrti, tako da je sada vreme da se malo ozbiljnije pozabavis necim u vezi posla (nekim idejama?) od pre nekoliko godina. Sad je vreme da to razradjujes.
Ima definitivno pozitivnih energija i ja i dalje razmisljam kako bi tebi bas dobro doslo da pises... ili nesto vezano za to.
Na vrh
Yzse
Veteran Clan
Veteran Clan

KomentarUpisano: Thu May 25, 2006 2:29 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Znas kako, kada sam 2002. bila "osudjena" na kucni pritvor pocela sam da petljam po Internetu u potrazi za nekim poslom. Dve godine kasnije imala sam u malom prstu Int. marketing, iako me ta oblast ranije nije zanimala. I naravno - napisala sam knjigu o tome. Kada sam je odnela izdavacu, pogledao me je belo (u to doba niko ovde veze nije imao sa tom temom). I nista... nisu bili zainteresovani. Naravno, vreme mi je proslo, a ta knjiga je "time sensitive", sada moram da je preradim ponovo jer su se u medjuvremenu promenile taktike na trzistu (i to moze da bude Uran konj Merkur).
Prosle godine pocela sam da objavljujem clanke za stvarno kvalitetan magazin, ali, o cuda, lik koji u ovoj drzavi zeli da ima monopol nad tom temom uradio je gomilu prljavih spletki da me skloni. Da sam pisala opste i bezvezne clanke, ne bi me dirao. Ali posto su bili "pravo u metu" izbezumio se i cak mi je licno poslao mejl pun sujete i otrova. Urednik se pozdravio samnom, a u pocetku je imao plan da pisem za njih najmanje 1,5 godinu.
Napisala sam roman koji kako su mi rekli moji prijatelji "je fenomenalan, ali pitanje da li ce ga "prosecan Srbin" ikada shvatiti". U ostalom i da ga shvati, ovde se knjige stampaju u bednim tirazima. Poslala sam ga Samizdatu B92, ali ga oni nisu hteli jer sam u knjizi malo "pljucnula" po Rex-u njihovom kulturnom centru. Generalno inspiracija mi je bila "Neptun generacija" mi rodjeni od 1970 do 1984 (Neptun u Strelcu). Trebalo je da zovem urednika Narodne knjige pocetkom maja, tako mi je rekao, ali sve (besika i bubrezi) radi protiv mene.
Sto se tice deteta i inspiracije - to je vrlo tacno. Ne znam da li je to zbog tranzitnog Saturna u trigonu sa nat. Neptunom ili zbog tran. Plutona u sekstilu sa Uranom i Merkurom, tek dok sam vodala dete na vezbe i casove ovih meseci samo mi se otvorilo (i to neverovatno,osetila sam to kao Boziji dar) nekoliko ideja. Bukvalno je tutnjalo kroz mene i ni o cemu drugom nisam mogla da mislim (sto sam starija sve sam zatvorenija i cudnija - Sat i juz.Mes.cvor). Prosto ideja o spoju religije, astronomije, kvantne mehanike i astrologije. Ponovo iscitavam geoloske knjige, tragam za Ojlerovim jednacinama, petljam kroz Bibliju, menjam referentne sisteme, vrtim se danima oko alhemije, cak sam uletela (ponovo) u Rozenkrojcerovce,ali... Avaj, "silna snago moja, kome, cemu?"
Sta sa tim? Mogu da razvijam potpuno nove sisteme razmisljanja do besvesti, ali od toga u ovoj drzavi ne moze da se zivi.
Ono sto me zanima je zdravlje. Verujem da kada bih ozdravila bar malo, ne bi bilo jace osobe od mene. Ali, ne znam,mozda je bas to lekcija koju treba da savladam.
Ali, opet, kada da se bar nadam nekoj promeni po pitanju zdravlja? To izgleda niko ne moze tacno da mi odredi.
Na vrh
Solaris
Junior Clan
Junior Clan

KomentarUpisano: Thu May 25, 2006 2:53 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Znas kako, to u vezi zdravlja, ja mislim da si ti glavne 'lekcije' vec prosla, samo da ih jos svesno inkorporises (eto ti ga Uran na Merkuru, sansa da sve jasno mentalno procesiras). medjutim, cinjenica je da ce tebi celog zivota u natalnoj karti stajati taj Saturn kvadrat Sunce, Pluton konjukcija i to je ta hronicna bolest koja je tu i koja ce povremeno da se pogorsa ili poboljsa i povremeno da se i povuce i to ce za tebe uvek biti izazov i ne verujem da iko moze da kaze ozdravices tad-i-tad. Mogu samo da se prate trendovi, a i da ti napravis debele promene u sebi. Trenutno ti je definitivno povoljan period jer ti i progresivni i tranztni Saturn prave sekstil sa Suncem i Plutonom natalnim. Taj progresivni Saturn ti pravi kvadrat i sa natalnim Marsom umanjujuci tako njegovo razorno dejstvo...
Stvar je u tome sto ti ne mozes saturnu da zadas Shah-mat, mozes samo da saradjujes sa njim. Jer saturn vlada tvojim unutarnjim porivima, tvojim pocecima, tvojim Mesecom - dusom i na kraju krajeva tvojim severnim cvorom koji pokazuje gde je tvoj put. U trenutku kad budes pisala opusteno, prvenstveno zbog sebe!, da ti to bude prioritet a ne self-promotion, od tada ce ti biti bolje, i psihicki lakse pa ce se samim tim to poboljsanje preneti i na tvoju autoimunu bolest.
Na vrh
Yzse
Veteran Clan
Veteran Clan

KomentarUpisano: Thu May 25, 2006 3:21 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Potpuno si u pravu, samo... uvek sam pisala jer "me je nesto teralo". Zaista sam od onih ljudi koji zele da Bog radi kroz njih.
Ali kako se zamenjuju energije kvadrata Saturna i Plutona? Kako da ih menjam, jer menjam vec godinama samu sebe i nikako da pogodim, da ubodem pravu stvar.
Na vrh
Yzse
Veteran Clan
Veteran Clan

KomentarUpisano: Thu May 25, 2006 3:23 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Potpuno si u pravu, samo... uvek sam pisala jer "me je nesto teralo". Zaista sam od onih ljudi koji zele da Bog radi kroz njih.
Ali kako se zamenjuju energije kvadrata Saturna i Plutona? Kako da ih menjam, jer menjam vec godinama samu sebe i nikako da pogodim, da ubodem pravu stvar.
Na vrh
Solaris
Junior Clan
Junior Clan

KomentarUpisano: Thu May 25, 2006 5:44 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Verujem da si do sad napravila ogromne promene u sebi. Saturn je prosao prvi krug i iskusila si sve sto je moglo da se odrazi na fizickom planu.
Pluton u trigonu sa Jupiterom ti daje izvanrednu percepciju i moc zapazanja, ali caka je u tome sto moras da pazis na nacin kako prezentiras te svoje ideje. Negativna strana ovog trigona je sto mozes cesto misliti "jaca sam od svega" ili da su tvoje sposobnosti 'larger that life' i onda to moze ljude da iritira pa da ti zbog toga zatvaraju vrata. Ne moras da zamenjujes energije, treba da ih uskladis a Saturn tera na stalozenost, a Pluton je neverovatno pronicljiv, vidi i zna i oseca sve ono najdublje. Pokusaj da svoje ideje prezentiras kroz fikciju, a s obzirom da vec eksperimentises sa kako kazes "... ideja o spoju religije, astronomije, kvantne mehanike i astrologije. Ponovo iscitavam geoloske knjige, tragam za Ojlerovim jednacinama, petljam kroz Bibliju, menjam referentne sisteme, vrtim se danima oko alhemije..." ti si vec na dobrom putu.
Na vrh
Yzse
Veteran Clan
Veteran Clan

KomentarUpisano: Thu May 25, 2006 6:41 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Rezon ti je odlican. Sta god da sam ranije radila, uvek bi se nasao neko "strasno" pogodjen mojim recima. Pa sam mucno i dugo ucila i nadam se naucila da izuzetno, ali jako oprezno biram reci i fraze.
Medjutim, kada se vec bakces samnom, je l' mozes da pogledas tu pricu za bubrege, besiku i bakterije. Pogotovo sto mi Jupiter seta preko Meseca, a na solarnom za sledecu godinu sedi mi tacno na Veneri, a Saturn tada kvadrira nad njom, kao i Neptun. Koliko treba poznavati aspekte, pa prepostaviti da ce umesto sanovite ljubavi i prosperiteta da mi donese i haos sa jajnicima i sirenje bakterija preko njih?

Ali kada cu i cime uspeti da sredim urinarne infekcije? Ako je Mesec lek, sta bi trebalo da bude M. na 7,33 Skorpije? Kvadrat Sat. nad Mesecom i Marsom bice tacan 18 Juna, a zavrsava se 16. Avgusta, ali ko ce to da prezivi?
Danas sam dala 1547 din. za 1 (i slovima jednu) kutiju antibiotika (neki Cedax), a za 5 dana treba da uzmem jos jednu. Najgluplje od svega je sto znam da to agoniju nece okoncati. Cula sam i pricu da se na Torlaku i u Dragisi Misovicu rade autovakcine (uzmu ti krv i razviju tvoja prirodna antitela na esarihiju), ali da li bi to konacno sredilo stvar?

I... Solaris, puno, puno hvala, naterala si me da razmisljam dalje i vec kombinujem "potencijalne" poslovne poteze.
Na vrh
Solaris
Junior Clan
Junior Clan

KomentarUpisano: Thu May 25, 2006 7:20 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Vidis, posto Saturn pravi kvadrat sa natalnim Mesecom, natalnim Marsom i sa tranzitnim Jupiterom on obrazuje T kvadrat i postaje zizna tacka tog aspekta, i uzimajuci u obzir prirodu Saturna - limit, u ovom slucaju bih ja taj njegov inhibitorni uticaj prokomentarisala pozitivno u smislu da on moze da doprinese ogranicavanju ekspanzionisticke prirode Jupitera pa samim tim da limitira sirenje infekcije. Nesto kasnije u godini (vec pocetkom septembra) Saturn pravi opoziciju sa Neptunom i i dalje kvadrat sa Jupiterom tako da je to opet dobro, mora da se nesto konkretno resi.
Usput, zaboravih da spomenem da ti progresivni Neptun pravi sekstil sa natalnim Mesecom i trigon sa natalnim Marsom tako da je to olaksavajuca okolnost i mozda vakcina i jeste dobra ideja u tvom slucaju.
Na vrh
Yzse
Veteran Clan
Veteran Clan

KomentarUpisano: Fri May 26, 2006 11:58 am    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Hvala jos jednom!
Naterala si me da razmisljam u drugacijem pravcu...

Inace, ako jos neko ima potrebu za tim, samo da ga obavestim.
Za uporne bakterijske infekcije autovakcina se radi samo na Torlaku, potreban je uput iz Doma zdravlja (inace sve kosta 6 000 d.) Ne vadi se krv (za urinarne infekcije), nego se nosi urin. Vakcina je gotova za mesec do dva (toliko traje proces) i onda se nosi kuci i pije kao sirup.
Eto, kome treba neka se detaljnije raspita u njihovoj laboratoriji.

Solaris, tebi sam duzna veliku cokoladu! Necu da zaboravim...
Na vrh
Solaris
Junior Clan
Junior Clan

KomentarUpisano: Fri May 26, 2006 1:12 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Nema na cemu. Nadam se da ce se sve resiti pozitivno, pa nam javi tamo negde recimo u oktobru sta se desava.
Na vrh
Yzse
Veteran Clan
Veteran Clan

KomentarUpisano: Sat Oct 14, 2006 9:54 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Ostala sam ti duzna odgovor...

I zaista sam htela da ga posteno napisem, sa sve tranzitima, fiksnim krstom koji me je bukvalno razapeo, snovima, arhetipovima, konjunkciji Marsa i Saturna (ono sto je tvrdio Mile Dupor, kako si rekla, jer to ja stvarno nisam citala - da se uticaji prakticno potiru, ne da nije tacno (mozda je tacno ako ne prave neke udarne aspekte), nego je... ne znam karmicko-vojnicki udar)...

Dan kada se formirao egzaktni aspekt mislila sam da je gotovo. Cak sam i ozbiljno razmatrala mogucnost da negde sednem i dobro se isplacem, jer sam se "zaglavila" u shoku.

Po rezultatima (imunologija i bio-hemija) bila sam prakticno mrtva.
Leukociti - prakticno nista
Anti nuklearna antitela 1>64 (max. koncentracija)
Anti DNK 253 (max)
Anti-SM ++
Haos sa imunokompleksima, titarima,...

Pomoc sa strane tacno mi je tog dana ukinuta ("Ako ne umem da ti pomognem, tada sasvim sigurno necu da te zamajavam").
Imala sam dve opcije - lekarka mi je ponudila da izaberem jednu od 3 vrste citostatika, pidzamu i cetkicu za zube, i onu krajnju.

Zahvalila sam se i izasla.

Na pola puta do kuce zamislila sam sebe u sanduku i za tri sekude prestala da se plasim. Pred kucom mozak je poceo da mi "fercera" u novom pravcu.
Za plakanje vise nije bilo vremena.

Draga moja Sol,

o cemu da ti pisem? Kako da najbrze i najlakse prenesem, ne znam...
Mozda...

-o traganju

Fanaticno okrecem telefone klinika. Nalazim jednu koja ima aparat za autotransfuziju. Lekar mi kaze da dodjem da mi daju plazmu. Ali ne zelim tudju plazmu. Onda ne moze. Oni imaju samo filter za krioglobulianemiju, ne za lupus. Ako uspem da nadjem filter, da mu javim, oni ce ga nabaviti i instalirati. I tada mogu da dodjem. Ali samo da znam da to traje satima.

Ocajnicki pretrazujem - filter ne postoji. Ok, onda ga treba izmisliti. Ali za to mi treba najmanje 5 godina, biohemije, molekularne biologije,... Ja nemam na raspolaganju 5 godina.

-o dobroti

Kada se najmanje nadam stizu mi poruke i mejlovi. Svako nudi neku vrstu pomoci. Svako nosi svoje parcence svetlosti. Svoj deo bozanskog.

-o Neptunu u 5. kuci

"-Kada bih ja otisla do Narnije, tada bih ti donela jabuku. I ti bi ozdravila.
-Ne. Meni je zadatak da odem u Narniju. I ja moram da stanem pred Lava.
-A ja? Valjda ces povesti i mene?
-Mozda je bolje da podjem sama. Mozda tako mora.
-Dobro... Ali mi onda sutra citas Beskrajnu pricu.
-Vazi."

-o razapinjanju

Noga na Marsu - drzim upale, noga na Neptunu - izigravam, foliram "Sve je OK", ruka na Saturnu - molim te nemoj, ne blokiraj, ruka na Jupiteru - samo si mi ti falio - ne siri...
Boli me, ne mogu da izdrzim...

-o smrti

Sve se usporilo. Vazduh se zgusnuo, vreme kao da je stalo. Ulica je odjednom postala beskrajno dugacka. Nesto, neki osecaj u stomaku, kao muka. Vise ne hodam, probijam se kao kroz vodu... Drzim se za bastensku ogradu. Nije vazno, mislim, kada vidi da me nema, pozvace babu. Baba ce je uzeti iz skole.

-o alhemiji

Zeleni vitriol, plavi vitriol... Kada Jupiter legne na Mesec izuzetno pojacava dejstvo srebra...

-o telu

Sake koje su bile crne sa prvim vrelim danima postaju upaljene crvene i otvaraju mi se rane.

-o gluposti

Taman se resih rana, odlucih da konacno operem kola. Usla mi voda u rukavice. Danima sedim na igralistu dok se dete igra i placem od bolova.

-o saznanju

Ako na ovoj planeti postoji hiljadu ljudi koji se savrseno razumeju u teorijsku fiziku, verovatno da njih 100 ima znanje da to objedini sa filozofijom i religijom. Od njih 100 - 10 je dozivelo pravu spoznaju. Ja, ne znam prakticno nista. A treba da okrenem molekule svog tela da "ferceraju" na drugi nacin. Kako cu? Ne znam, ali nekako moram.

-o trigonu Saturna i Neptuna

...Ovde cu da ispisem o Sokratu, a tamo cu da ubacim pricu o Kepleru, pa onda ide deo o tehnologiji... Ali, zasto uopste? Cemu? Sta ako umrem sutra? Nemam cak nikog ni da mu ispricam, da mu poklonim ideju. Nemam hrabrosti ni da pitam ikog da li je zainteresovan da cuje.

-o tranzitnom Jupiteru

Kada se konacno "okrenuo" direktno stigao je na moj Mesec... Ona je moja komsinica. Starija, buckasta, plava. Seta kera. Sama je pocela da prica. Nikada mi na pamet ne bi palo da takva zena praktikuje makrobiotiku. Obecava mi knjige. Ali to mi nista ne znaci. Ionako sam vegetarijanac decenijama. Micija Kusija sam citala jos u osnovnoj skoli.

-o brzini

Isto vece, ona zvoni na vrata. Daje mi D'Adamovu knjigu Krvne grupe i ishrana (Eat for your type). "Ma, znam,"uporna sam ja, "Tu kao treba da jedem meso. Mene meso obara. Ne mogu da podignem duh. Nema veze, procitaj. Ima tu neki slucaj lupusa."
I citam.

-o antropologiji

Prva podela na rase - Africka i Paleoarkticka... Struktura krvi... Sistem reakcija... Plazma... Case study: Cekala je na presadjivanje bubrega, redovne transfuzije, steroidna terapija. Dve nedelje kasnije bilo joj je bolje. Izbacili smo steroide i presli na homeopatiju. Za 4 meseca bubrezi su se vratili u funkciju. Godinu dana kasnije ona je zdrava... Ma da, ali ona je krvna grupa A. To je lako, oni su ionako vegetarijanci.

-o lovcima

Nulta krvna grupa je najstarija. Zato njeni nosioci imaju izrazenu lovacku strukturu tela i duha. Vretenasti misici, brzina, agresija, borbeni duh. Najbolji odgovor na stres - kontranapad. Stalna potreba za fizickom aktivnoscu... Zene puno krvare po porodjaju...

...Tu noc Mesec je bio pun. Gledala sam umorno kako ima lik mog deteta, lik koji se rodio tog dana... Ujutru, naglo su me otkrili. Sestra je samo doviknula da joj donesu cistu posteljinu i da se spremim na eventualnu transfuziju... Ispod mene je bila lokva, plivala sam u krvi...

-o odluci

Nemam drugog izbora. Necu govedinu, jescu ribu. Puno soje, zelenog povrca i voca. Ukidanje psenice, mlecnih proizvoda, odredjenih vrsta povrca i voca. Puno proteina. Stalan "rad" na misicnoj masi, redovno uzimanje kalcijuma u tabletama i vitamina B (hemijskog ne pivskog).

-o duhu

Preko dana tresti Aretin Respect. Uvezbavamo koreografiju kao braca Bluz. Onda pustamo Karminu Buranu i skacemo sa kreveta kao djavoli. Komsiluku se cini da se ludo zabavljamo.
Uvece citam (konacno) Autostoperski vodic kroz galaksiju. Odmaram od Aristofana.

-o prepreci

Odjednom pocinje. Stravicna temperatura. Neopevan bol u vratu i ramenima. Jer, glupaca je isla na ultrazvucnu terapiju vrata i primila zracenje koje joj uopste nije potrebno.
Otvaraju mi se rane na licu. Herpes. Upala nervnih zavrsetaka. Tu gde mi suze oci - tu su izranavljeni kanali. Placem kiselinu.

-o budalastima

Na ovaj Forum postujem neke svoje zesce budalastine. Naravno da su forumasi to primetili. Samo sto ne znaju da kucam po tastaturi u plasticnim rukavicama, razvaljena temperaturom i bolovima u vratu. Sto me naravno, ne opravdava.

-o natalnoj inkonjunkciji Saturna i Neptuna

"-To ces da popijes. Ta nutricionistkinja zna svasta.
-Pa, je l' izlecila nekog sa lupusom?
-Ne znam. Ali to imas da popijes. Platila sam, skupa je, i ima da popijes.
-Pa, je l' garantuje ona nesto? Ako umrem, hoce da ti vrati pare?
-Ne lupetaj gluposti. Bokvica je zdrava. Ima da je popijes. Svi znaju da je bokvica zdrava.
-Shvaba tralala."

-o informacijama

Nulta krvna grupa ne sme da koristi bokvicu, ehinaceu, aloju...
A moje akutne muke sa besikom su pocele kada sam po savetu pocela da pijem aloju intenzivno tri meseca. A ona nama (nultasima) pravi haos sa besikom.
Ajde kao, platila je tu gomilu suplemenata, daj da to popijem, pa da vidimo...

-o hrani

Zalepila sam se za WC. Posle toliko godina posta zivotinjska masnoca mi pravi haos.

-o lekovima za besiku

Ujutru i uvece po pola case soka od ananasa i brusnice (moze i borovnica). Kapsule brusnice, Srebrna voda, kapsule Palisepta, caj od uve, caj od brezovih listova, caj po pola majcine dusice i hajducke trave, pa u to po pola kasicice djumbira u prahu, tople obloge od belog vina preko noci (ujutru obavezno vetrenje sobe), 42 dana piti 3xdnevno po soljicu tecnosti napravljene od celera i limuna (2 litre prokuvane vrele vode preliti preko dva iseckana sa korom limuna i 400 gr celerovog lisca. To odstoji 24h, procedi se i pije.)Uz to doruckovati zobenu kasu sa jogurtom. Posto je to za nultase smrt, doruckujem sljive.

-o jod konfiguraciji Saturna, Neptuna i Jupitera

"-Je l' vidis da mi nije dobro? Je l' vidis da mi se ponovo otvaraju rane na rukama, da bauljam po kuci?
-Pa, vidim. Ali zasto neces da pijes sve sto ti je zena spakovala?
-Zato sto mi ne cini dobro. Pijem biljke u alkoholinim rastvorima, a to me rastura. Pijem i ono sto ne treba, a nemam vremena da se zezam. Juce sam to prestala da uzimam i nemoj molim te vise da mi kupujes nista. Pogotovo ne po savetima tvojih prijateljica.
-I sta sad da radim? Sta ti treba?
-Mlech. Samo mi to dize leukocite. A ti ces mi doneti shleper budalastina, ali mlech ne.
-Onaj sto drzi apoteku,Todoksin, leci ove sa sidom. On moze da ti pomogne, ali to u prvoj turi kosta oko 300 evra...
-Shvaba tralala... Samo mlech, i ostalo prepusti meni.
-...A sto sam platila bokvicu? Bokvica je zdrava..."

-o Marsu i Saturnu

Kada sam imala 11 godina obecala sam sebi da cu se jednog dana vratiti na Teurgiju. Tada sam posteno osetila da nije vreme. Da li je sada kucnuo dobar cas? Ne znam. Ali pocela sam da preuzimam sa Neta Proklusova pisma, neoplatonicare, pricu o Kronosu, Rei i Apolonu, Helios pantokrator... To me je opet preusmerilo ka Djotishu, pa ka Zlatnoj sekti - taoistickim alhemicarima, zaokret ka evropskoj srednjovekovnoj hermetistickoj tradiciji. Otskrinula sam hiljadu vrata, beskrajno brzo i posveceno trazila odgovor... I postala svesna ogromne rizinice saznanja. Sve sam nacela, sve prosto i pocetnicki... Tu je bilo posla sa ceo zivot proucavanja, a meni je trebalo odmah i sad... i sve.
Najopasnije je polu-znanje.

-o modi

Vise mi farmerke, ma visi mi i ono ispod farmerki.
Samo da mi tezina ne padne ispod 52kg.

-o hormonima

Pala mi je tezina. Izgubila sam ciklus, jer telo ukida razmnozavanje kada tezina padne ispod granice. Provodim avgust kao dete.

-o izdrzljivosti

Dva meseca temperature, plasticnih rukavica, glicerin, kantarion, Q10...

-o licu

Cinkova krema, Jekoderm, kantarion, Q10, maska od mlecha, maska od mlecha i kvasca, krema od nevena, krastavca, badema...

-o nadi

...Tu noc shleperi su presli granicu. Putuju ka jugu. Odrediste im je Leskovac.
Nose delove za bio-generator.
Molim te Gospode, cuvaj ih.

-o cekanju

"...Ovaj svetski poznat geneticar upravo otvara kliniku u Leskovcu. Usmeren je na problem neplodnosti, ali trazi istrazivacku ekipu i volontere za eksperimente u vezi presadjivanja stem-celija. Apeluje na firme da mu se oprema isporuci u roku i na drzavu da pocne da resava zakonsku proceduru..."

-o Shambali

Tu noc... Nije to bila molitva, vise ocajnicki jecaj, jad, ceo zivot podignut u orbitu.
Ako treba da ozdravim, pomozi mi da ozdravim.
Ako treba da umrem, vodi me sto pre.
Ali, zasto sam uopste zivela? Sta sam uradila?... Nista... Koja je moja svrha?

-o transcedentu

Cudan dan posle ocajnicke noci, i kisa i sunce... I desilo se.

-o snazi

Tesko se krecem posle toliko lezanja. Rane zarastaju sporo, ali ipak nekako. Svaki dan sve sam brza, pokretnija. Besika mi je cista 4 meseca. Radim Do-In vezbe za meridijane, spremam se polako za agresivnije varijante. Hodam ispunjena snagom, hodam ispunjena osmehom, putanje se skracuju...

-o brljotini

"Kada si na dnu - usmeri se na Boga. Kada si na vrhu - sagni glavu, mozda je nekom dole potrebna pomoc."
Snaga izbija iz mog glasa, pokreta, stava. Nagazila sam par njih, nisam smela. Grozno osecanje, prebacivanje i kajanje.
Sada imam nov problem za resavanje. Moram da pazim.

-o pubertetu

Ciklus se vratio, bez bola, bez problema. Farmerke i dalje vise, ali ispod su misici. Ispod je snaga...

-o krvi

Leukociti na granici
Antinuklearna antitela 1:32 (bolje nije bilo ni sa steroidima)
Ostalo - sareno, ali bolje.
I sto je najvaznije - funkcija bubrega u savrsenom redu.

A ja drzim telo u stanju lagane ketoze (trovanja). "Sto je druge otrov, za njih ce biti lek..."

I tako... draga Sol,

Moj potez je bio kraljicin gambit. Dala sam sebe, dobila sam ovu partiju.

Izmedju Saturna i Plutona, izmedju digitalnih satova iznad mene i eksploziva u meni, idem dalje.
Vreme mi svakako istice, ali sada mogu da bar pokusam i zavrsim sve sto sam imala u planu. Ako ne sve, a ono veliki deo.

Sada je vreme za ozbiljan rad.
Vreme za novu perspektivu.

Puno ti hvala na iskrenosti, na vremenu i na znanju.
Hvala na svemu.

Ne zaboravljam. Ne smem da zaboravim svaku pomoc koja mi je predocena.
Zato i pisem ovoliko.
Mozda jos neko upravo ocajnicki trazi.

A mozda je vreme i da nadje odgovor.
wondering_soul
Moderator
Moderator

Član od: 06 Feb 2006
Komentari: 339
Mjesto: Chicago

KomentarUpisano: Sat Oct 14, 2006 10:20 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Yzse,
prvo izvinjavam se sto ovako upadam u vasu prepisku,
upravo sam procitala tvoje pisanije i moram priznati da me je duboko dirnula tvoja prica. Od srca ti zelim svako dobro i molim se da istrajes u svojim naporima, da savladas to zlo koje te je snaslo.
Moram da napomenem da mi se uzasno svidja tvoj stil pisanja i smisao za ulazenje u simboliku i produbljivanje povrsnosti, tvoja volja, hrabrost i intelekt koji prevazilaze granice obicnog.
Uz tebe sam svim srcem i zelim ti svako dobro!
Pokaži ranije komentare:   
Otvori novu diskusiju   Odgovori na temu    Radio Svastara & Astrosvastara Forum Indeks :: ASTROMEDICINA Vremenska zona: CET (Evropa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete ostavljati nove komentare u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
Ne možete prepraviti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite komentare u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma